"Wij hebben alle schaftketen uitgerust met GPS-trackers"

Dixi Sanitairy Services is niet alleen bekend voor de mobiele toiletten die hun bedrijfsnaam zijn gaan dragen maar voorzien ook in schoonmaak diensten voor schaftketen. In dit geval stonden 90 van deze keten in Amsterdam en Diemen. Het probleem was echter dat Dixi de locaties van de keten elke maandag kreeg via een Excel lijst.

Het feit dat deze keten mobiel zijn maakte dat het op dinsdag al mogelijk was dat verscheidene keten alweer ergens anders stonden. Elke keer dat ze een schoonmaken ronde deden verspilde de schoonmaak teams van Dixi tijd.

Oplossing

Wij hebben alle schaftketen uitgerust met GPS-trackers. Deze trackers geven hun locatie door via het KPN LoRa-netwerk en komen zo in de Xeelas backend.

Vervolgens hebben we voor Dixi een custom portaal gebouwd waar ze de meta-data van de keten kwijt konden en tegelijkertijd alle locaties overzichtelijk konden inzien. Een ware turn-key oplossing waardoor er geen enkele tijd meer is verspild door het zoeken naar een schaftkeet.

"Configuratie van een monitoring en tracking node"

Ballast Nedam werk aan grote bouwprojecten door heel Nederland. Op deze (soms 50 km lange) locaties wordt er gebruikt gemaakt van mobiele energie voorziening in de vorm van aggregaten. Het is echter moeilijk om te bepalen hoe vaak de aggregaten worden gebruikt en wanneer ze vervolgens onderhoud nodig hebben.

Zelfs al zou deze informatie bekend zijn hoe vind de juiste machine op deze enorme projecten?

Oplossing

Xeelas configureerde een monitoring en tracking node zodat hij de draaiuren van het aggregaat kan loggen en versturen. Omdat we gebruik maken van het LoRaWAN protocol en het landelijk dekkende LoRa netwerk van KPN weten we nu precies wanneer een aggregaat onderhoud nodig heeft. Omdat er een GPS-tracker in de node zit kan de onderhoudsploeg van Ballast Nedam direct naar de juiste locatie. elke keer als een aggregaat wordt verplaatst stuurt de node een update en wordt de nieuwe positie weergegeven in het portaal van Ballast Nedam.

"LoRa hardware platform uitrusten met custom software"

Fudura is marktleider in het meten en inzichtelijk maken van energie stromen voor hun klanten. Maar zij zoeken altijd naar meer informatie zodat ze beter en accurater advies kunnen geven aan hun meer dan 20.000 zakelijke klanten.

Om toegang te krijgen tot deze informatie gebruiken zij apparaten die meting verrichten en deze informatie naar de Fudura software terug sturen. Het probleem hier is dat deze apparaatjes erg duur zijn en maar een korte periode op batterijen kunnen werken. Dit betekent dat een hoop kennis net buiten het bereik van Fudura blijft.

Oplossing

Door ons modulaire LoRa hardware platform uit te rusten met custom software die pulsgevers kan uitlezen werden er allerlei meters bereikbaar. Omdat het LoRawan protocol heel energie efficient is kan een een standby tijd worden gehaal van wel 10 jaar op 2 AA baterijen.

Ook is het platform CE en Lora Alliance goedgekeurd dus nieuwe toepassingen hoeven geen duur goedkeuringstraject in. Met deze oplossing kan Fudura haar klanten nog beter adviseren.

"Een partner om een prive network te faciliteren"

Aqua Assistance voorkomt het ontstaan van Legionella door het meten van temperaturen op waterleidingen en spoelacties uit te voeren wanneer een temperatuur te hoog wordt. Ze doen dit in veel grote gebouwen waaronder 1 van de grootste ziekenhuizen van Nederland.

Het probleem was dat in deze gebouwen veel meters nodig zijn en tot voor kort er geen energie vriendelijk oplossing was. Hierdoor konden er alleen meters worden geplaatst bij vaste voedingen of moest de batterij vaak worden vervangen.

Oplossing

Aqua assistance had zijn eigen specifieke LoRa nodes gebouwd en was op zoek naar een partner om hun prive network te faciliteren. Ze waren ook op zoek naar gateways en een besturende backend voor hun nodes. Wij leverde de gevraagde gateways en verbonden deze met onze eigen LoRa netwerk server.

Ook schreven we de software om waardes van de temperatuur sensoren te lezen en weer te geven. Deze software moest ook de spoelblokken aansturen op het juiste moment. Recent heeft AA ons ook gevraagd om een custom frontend voor hun te creëren zodat hun klanten kunnen aantonen dat ze voldoen aan de legionella wetgeving.

(BIJNA) ALLES IS MOGELIJK MET LORA

Alle componenten die u nodig heeft om een industrieel LoRa netwerk te bouwen hebben hebben wij zelf ontworpen en gebouwd. Hierdoor kunnen wij op een universeel platform uw custom oplossing maken en toch de kwaliteit garanderen.