Doe mee aan de challenge. Maak kans op een gratis proefconcept

Doe mee aan de challenge. Maak kans op een gratis proefconcept

Als engineer is er niets mooiers dan zien hoe techniek wordt gebruikt. Helemaal als je de techniek zelf hebt gemaakt. Onze engineers bijten zich graag vast in uitdagende use cases en maken regelmatig proefconcepten om te laten zien hoe nieuwe techniek werkt. Daarom geven wij een gratis proefconcept weg. Je leest hier later meer over. Eerst het verhaal van onze laatste succesvolle proefconcept. Hiermee neem jij direct een kijkje in ons engineers lab.

In ons engineers lab

Vorige week kwam de vraag binnen of het mogelijk is met behulp van sensoren accurate gewichtsmetingen te doen van een zeer specifiek product. Toen ik tijdens het telefonische gesprek met het bedrijf hun product, de specifieke behoeften en waar ze tegen aanlopen aan het bespreken was, zag ik vanuit mijn ooghoeken één van mijn engineers zijn duim opsteken. Wat bleek; terwijl ik met het bedrijf aan het praten was, hadden mijn engineers al drie manieren bedacht om het probleem op te lossen. Na afloop van het telefonische gesprek gaf mijn team een korte presentatie van wat zij hadden bedacht. Zeer vooruitstrevend! Er was namelijk nog niks rond met het bedrijf. Mijn response was dan ook: “Guys, uitstekend! Maar graag nog even pas op de plaats”.

Een dag later zie ik dat mijn team, in hun enthousiasme, de sensoren heeft besteld en is begonnen met een deskopstelling (en mijn ‘pas op de plaats’ instructies compleet heeft genegeerd). Weer een dag later worden de sensoren voor gewichtsbepaling bevestigd aan een kruk. Nu is de deskopstelling klaar om getest te worden. Aan onze stagiair de eer om op de kruk te gaan zitten zodat wij zijn gewicht kunnen bepalen. Dat bleek lastig, want hij bleef niet stil genoeg zitten en voor dit type gewichtsmeting was een stilstaand gewicht nodig. Een paar barbells op de kruk leggen dan. Gelukt! De sensoren konden het exacte gewicht meten en het systeem communiceerde perfect.

Die dag heb ik niet alleen het mooie stukje techniek, maar ook het enthousiasme van mijn team teruggekoppeld aan het bedrijf. Je raadt het al, we kregen de kans om ons proefconcept op hun kantoor te pitchen en we kregen daarna de opdracht. Om dat te vieren, geven wij een gratis proefconcept weg.

Waarom een proefconcept?

Een proefconcept is een eerste stap, een instrument, om nieuwe techniek binnen jouw bedrijf te testen. Het heeft drie voordelen voor jou als industrieel bedrijf. Het is goedkoop, snel en je ziet direct resultaat. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. IoT biedt veel mogelijkheden, maar die moet je wel zien. Misschien is nog niet iedereen binnen jouw organisatie bekend met de potentie van techniek. Met een proefconcept heb jij een tastbaar, goedkoop en snel instrument om hen te overtuigen en kun jij draagvlak creëren voor nieuwe techniek.

Grijp deze kans

Heb jij een interessante use case die om een oplossing vraagt? Omschrijf kort en bondig de use case en mail deze voor 31 maart 2020 naar: info@xeelas.nl. Wie weet komt ons team van engineers binnenkort gratis het proefconcept bij jou op kantoor presenteren. Heb je vragen over deze challenge? Stuur dan even een berichtje of bel +31 26 8487 043.

Ondernemen in de 21e eeuw: Security voor Nodes, Front- & Backend

Ondernemen in de 21e eeuw: Security voor Nodes, Front- & Backend

Als bedrijf hou jij de deur open voor klanten, werknemers en samenwerkingspartners. Tegelijkertijd dien jij jouw gegevens goed te beveiligen tegen onbevoegden. Sinds mensenheugenis kent men beveiligingsmethoden. Vroeger was een muur een bekend instrument om gebieden te beschermen. Tegenwoordig is databescherming een speerpunt. Later in deze blog meer hierover.

We duiken eerst even in de geschiedenis met een paar historische voorbeelden van gebiedsbescherming. Beginnende met de muur van Hadrianus. Deze muur staat in het noorden van Groot Brittannië. De Romeinse keizer Hadrianus gaf de opdracht om de muur te bouwen en in 122 werd de eerste steen gelegd. Het Romeinse rijk was toentertijd net over zijn hoogtepunt heen. De 117 km lange muur vormde de noordelijke grens van het Romeinse rijk en beschermde de Romeinen tegen de Picten, een binnenvallende stam.

De Chinezen kennen een lange historie van verdedigingsmuren, al ruim voor de zevende eeuw voor Christus was er sprake hiervan. In het begin betrof het slechts wat kleinere muren. De bouw van de Chinese muur begon in de zevende eeuw v.Chr., met als doel de nomadische Mongoolse stammen buiten Chinees grondgebied te houden. Begin 14e eeuw was de bouw van De Chinese muur, zoals wij die nu kennen, voltooid. De muur is ongeveer 8500 km lang en bestaat uit meer dan 25.000 wachttorens.

De muur van Trump tussen de Verenigde Staten en Mexico is een recent voorbeeld van gebiedsbescherming om immigratie vanuit Latijns Amerika tegen te gaan. Maar het moge duidelijk zijn dat het bouwen van fysieke muren niet meer van deze tijd is.

Een security protocol voor jouw organisatie

Xeelas bouwt als modern internetbedrijf geen fysieke of virtuele muren, maar werkt met encryptie. Hiermee worden berichten versleuteld en zijn zij niet leesbaar voor onbevoegden. Het security protocol van Xeelas richt zich op twee aparte bedrijfsonderdelen. We beveiligen de data van de nodes in het veld. En we beschermen het online gedeelte, bestaande uit websites, portals en the backend.

Voor de beveiliging van onze nodes gebruiken wij CoAP (Constraint Application Protocol) en OSCORE (Object Security for Constrained RESTful Environments). Bewuste keuzes! Want beiden versleutelen data low energy (dit draagt bij aan de lange batterij levensduur van de node) en bieden top security. CoAP is ontworpen voor extreem lichtgewicht operaties en kan op kleine sensorplatforms worden uitgevoerd. OSCORE is vanaf juli 2019 op de markt. Het is het nieuwste security protocol in het verlengde van CoAp. Omdat nodes op dit moment exponentieel schalen en niemand weet welke toekomstige dreigingen er van miljarden verbonden objecten in de fysieke wereld uit zullen gaan, is het extra belangrijk om up-to-date te zijn met embedded security. Oscore is de eerste stap.

Voor het online stuk gebruiken wij het bekende https, waarbij s voor secure staat. http is de manier waarop informatie tussen een computer of device en een website wordt uitgewisseld. Met https worden gegevens die naar een website worden verstuurd versleuteld middels een SSL, een beveiligde laag. Zo kan niemand de informatie lezen.

Van oudsher zijn wij mensen al bezig met security. Waren muren vroeger een cruciaal instrument, tegenwoordig moet je als bedrijf de juiste systemen kiezen om jouw data in het veld en online te beschermen. Wil je als industrieel bedrijf met Xeelas sparren over de security van jouw online data en de data in het veld? Neem dan contact met ons op. Wij verzien jou graag van advies op maat.