Hoe Xeelas Van den Bosch transporten helpt om hun vloot te digitaliseren

Hoe Xeelas Van den Bosch transporten helpt om hun vloot te digitaliseren

Xeelas en Van den Bosch transport zijn partners. Het familiebedrijf Van den Bosch is een toonaangevende internationale logistieke dienstverlener in de food- en chemiesector. Met een jaarvolume van 2,7 miljoen ton getransporteerd product behoort het tot de top 10 van Europa op het gebied van bulktransport. Weg, water en rail transport worden optimaal gecombineerd om diverse vloeibare en droge bulkstoffen naar de juiste bestemming te vervoeren.

Eind 2019 kwam Van den Bosch bij Xeelas met de vraag: Wij willen nog een stap voorwaarts maken in de digitale wereld. Hoe verbinden we onze vloot machines? Inmiddels is die felbegeerde stap genomen. En met succes! In deze en de volgende blog geven wij jou inzicht in hoe Van den Bosch en Xeelas samenwerken. Van het kastje in het veld tot aan de informatie op het scherm voor de gebruikers, het moet allemaal kloppen! Een belangrijke rol hierin speelt de REDI methode.

De REDI methode

Xeelas gelooft in digitalisering met behulp van de REDI methode, dit staat voor REsearch, Development en Implementation. De REDI methode is door Xeelas ontwikkeld om het maximale uit een digitale transformatie te halen. In de research fase ligt de focus op ROI en in de development fase op de ontwikkeling van passende hardware, een backend en front-end. Wij laten per fase zien hoe wij de REDI methode hebben toegepast op het Van den Bosch vraagstuk.

Fase 1) Research

In de research fase kijkt Xeelas waar jij als organisatie jouw Return on Investment kunt halen met het verbinden van machines. Wij schreven hier eerder over in de blog IoT: to Do or Not to Do?

Ook voor Van den Bosch hebben wij bekeken waar hun ROI zit. Wij zijn onder ander met mensen van de IT afdeling aan tafel gegaan. Zo kregen wij heel nauwkeurig inzicht in hun visie, hoe het materieel in de organisatie wordt gebruikt en wat de wensen zijn ten aanzien van nieuwe soft- en hardware. Uit de user stories bleek dat voor Van den Bosch de volgende vier parameters belangrijk zijn met betrekking tot het materieel in het veld:

  1. Locatiebepaling
  2. Routes
  3. Verzegeling van de lading
  4. Inhoud van de containers

Er wordt waarde gecreëerd voor Van den Bosch gebruikers door de bovenstaande parameters te gebruiken in de bedrijfsprocessen. Door de informatiestroom te versnellen, verminderen de operationele kosten.

Fase 2) Development

In de development fase ontwikkelen wij de hardware, backend en front-end voor organisaties. Dat doen wij met behulp van de Scrum methode. Scrum is het constant opleveren van waarde in een vast ritme. Xeelas heeft sprints van drie weken; dat betekent dat wij iedere drie weken een iteratie van het product opleveren en daarmee waarde opleveren. De gebruikers geven direct feedback en waar nodig sturen wij meteen bij.

Hardware

Algauw kwamen wij tot de conclusie dat Van den Bosch twee verschillende typen hardware nodig heeft in het veld: een kastje waar energie wordt geladen en een kastje voor als er geen energiebron is. Voor dat laatste moesten wij een innovatieve oplossing bedenken. Dat is gelukt door ruimtevaart technologie toe te passen. Je kunt meer lezen over onze high-end hardware oplossing in onze blog: Xeelas brengt ruimtevaart technologie naar de bouwplaats.

Backend en Front-end

Naast stevige hardware zijn een goede backend en front-end essentiële onderdelen bij het verbinden van een vloot machines. Middels de backend wordt verbinding gemaakt met bestaande systemen. Relevante informatie wordt opgeslagen en geanalyseerd. Dit is echter voor de gebruiker onzichtbaar want die haalt zijn informatie uit de front-end, waarin alle belangrijke informatie voor de gebruiker wordt weergegeven.

Van den Bosch had bestaande transport management systemen. Vanuit de backend hebben wij via een API informatie toegevoegd. Security is daarbij super belangrijk omdat het over klantgegevens gaat. In de frontend is vooral het ‘breadcrum trail’ belangrijk, de afgelegde route van een asset/trailer.

Fase 3) Implementation

Het laatste punt van de REDI methode is de implementatie. De implementatie is vaak het lastigste stukje van het digitaliseringsproces want theorie en praktijk moeten in deze fase samenkomen. In de praktijk zie je dat de implementatiekosten vaak uitlopen, kijk maar naar de Noord/Zuidlijn en de Fyra waarbij een grote verspilling van middelen heeft plaatsgevonden. Doordat Xeelas vaak digitaliseringstrajecten heeft gedaan kunnen we dit voorkomen. Wij houden bij de research en development al rekening met de implementatie en stellen alles in het werk om de kosten laag te houden. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dan aanstaande donderdag het vervolg.

Spreekt de manier waarop Xeelas werkt jou aan? En ben jij benieuwd wat wij concreet voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar jouw businesscase.

Life at Xeelas: achter de muren van onze start-up

Life at Xeelas: achter de muren van onze start-up

Meestal zie je alleen de buitenkant van een bedrijf, maar wat er binnen de bedrijfsmuren afspeelt blijft vaak geheim. Met de maandelijkse blogreeks: ‘Life at Xeelas’ zet ik onze deuren voor jou open. Ik neem je mee in de wereld van Xeelas en geef je inzage in hoe wij werken en hoe wij onze klanten met nieuwe technologie van dienst zijn.

Ik ben Jan Roorda en ik heb een achtergrond als embedded systems engineer. Dit betekent dat ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware in computersystemen. Sinds afgelopen maart werk ik bij Xeelas als project manager. Hiervoor heb ik bij een groot bedrijf gewerkt. Bij een technologie start-up als Xeelas gaat het er echter heel anders aan toe. Er was geen sprake van een uitgebreide inwerkperiode, maar ik werd direct in het diepe gegooid. Het idee erachter is dat je op deze manier snel inzicht krijgt in hoe je met jouw specifieke skills en kennis kan bijdragen aan het bedrijf. Mijn ondernemende kwaliteiten werden dan ook vanaf het begin op de proef gesteld en ik werd uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen door salesgerichte zaken op te pakken.

Met bedrijven in gesprek over hun digital journey

Bij Xeelas ontdekte ik dat ik het enorm leuk vind om met klanten mee te denken- met name wanneer de oplossing niet direct voorhanden is. Ik richt mij daarom op het vinden van uitdagende projecten. Hiervoor benader ik potentiële klanten telefonisch of per mail. Sales pur sang, maar wel met een twist, want mijn doel is mensen te vinden die onze hulp en kennis kunnen gebruiken om hun bedrijf, product of dienst te optimaliseren. Denk aan bedrijven die mooie machines bouwen of verhuren, maar weinig tot geen kennis in huis hebben van data en IoT. Het ene moment heb ik bijvoorbeeld te maken met een tankproducent, het andere moment met een verhuurder van industriële stofzuigers en weer later met een transportbedrijf. Het zijn allemaal totaal verschillende bedrijven met ieder hun eigen uitdagingen. Ik probeer mij altijd in te leven in zowel het bedrijf als in de persoon waarmee ik praat: de ene keer is dat een collega engineer, een andere keer de directeur van het bedrijf. Ze hebben beiden hun eigen kijk op de zaken.

Zo sprak ik vandaag met de directeur van een bedrijf die heaters maakt en deze verkoopt aan verhuurbedrijven. In het gesprek staat centraal wat zij nodig hebben en waar ze specifiek naar opzoek zijn. In dit geval was dat op afstand de branduren en storingen inzien om het onderhoud beter te kunnen plannen. Door mijn brede technische kennis konden wij inhoudelijk meteen de diepte ingaan. Tijdens het gesprek kwam ook het achterliggende idee achter hun behoefte en de visie van het bedrijf aan bod. Uiteindelijk hebben we het over de digital journey gehad, in andere woorden: hoe ze zich in de toekomst verder kunnen ontwikkelen zodat zij ook succesvol in de digitale era zullen zijn.

Ik vind dit soort gesprekken enorm interessant om te voeren want het gaat over meer dan alleen het technische aspect. Hiermee schets ik ook direct het type bedrijf dat Xeelas is: wij zijn méér dan een technologie start-up; wij zijn een ontwikkelpartner waarbij we samen met onze klanten de digital journey vormgeven. In mijn volgende blog geef ik jou inzicht hoe ik dat samen met mijn team doe.

Start jouw bedrijf met de digital journey of zit je er middenin en wil je met mij hierover sparren? Je kunt mij mailen en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met jou op voor het maken van een afspraak.