Life at Xeelas: de kracht van snel schakelen

Life at Xeelas: de kracht van snel schakelen

Meestal zie je alleen de buitenkant van een bedrijf, maar wat er binnen de bedrijfsmuren afspeelt blijft vaak geheim. Met de maandelijkse blogreeks: ‘Life at Xeelas’ zet ik onze deuren voor jou open. Ik neem je mee in de wereld van Xeelas en geef je inzage in hoe wij werken en hoe wij onze klanten met nieuwe technologie van dienst zijn.

Een maand geleden had ik een afspraak staan bij een bedrijf dat perscontainers verhuurt. In een perscontainer wordt het afval samengeperst zodat er zoveel mogelijk afval in kan worden opgeborgen. Vanwege de coronacrisis ging onze afspraak helaas niet door. Twee weken geleden stelde ik voor om te videobellen in plaats van elkaar op locatie te ontmoeten. Ik vind het namelijk belangrijk dat ook dit bedrijf – ondanks de crisis – bezig blijft met digitalisering. Ze plukken daar later zeker de vruchten van.

In een gesprek van een half uur bespraken we waar zij mee bezig zijn, waar ze naar opzoek zijn en hoe ze dat zien. Zij vertelden dat zij graag op afstand inzage willen krijgen in waar hun perscontainers staan, hoe vaak de containers hebben gedraaid en wanneer er iets niet lekker loopt in de pers of in de motor. Het was enorm prettig dat ik tijdens zo’n eerste gesprek inhoudelijk direct kon ingaan op de mogelijke oplossingen. Xeelas is namelijk een kleine en platte organisatie, hierdoor weet ik precies wat mijn team aan parate kennis heeft en welke problemen we kunnen oplossen. Nadat ik had verteld wat wij voor hen kunnen betekenen en hoe wij hun IT-vraag kunnen oplossen, kwam het verzoek een offerte en projectvoorstel te mailen.

Na afloop van het gesprek trommelde ik mijn teamleden (je leest meer over mijn team in de volgende blog) op om de casus van het perscontainerbedrijf te bespreken. Ik kreeg input van de hardware, firmware en portal specialist. Vanuit een eerste gezamenlijke schets heb ik het projectplan opgezet. Hierin zijn we niet alleen ingegaan op de huidige behoefte (fase 1.) van het bedrijf, we hebben ook de toekomstige fasen in beeld gebracht middels een digital roadmap. Gisteren, precies een week nadat ik het perscontainerbedrijf aan de lijn had, stuurde ik hen het projectvoorstel en de offerte voor de eerste fase toe. Momenteel ben ik in afwachting van hun reactie. Ik hoop natuurlijk dat wij snel aan de slag mogen voor dit bedrijf.

Snel schakelen is als pingpongen

Bij Xeelas geloven wij in de kracht van snel schakelen. Daarom komen wij snel van IT-vraag tot projectvoorstel tot het opleveren van het project. Wij werken volgens de scrum methode waarbij project stukjes in een tijdsbestek van drie weken worden opgeleverd. Iedere dag hebben we een daily standup waarbij we de ontwikkelingen (sprints) bespreken. Elke drie weken bespreken we de voortgang op projectniveau en maken we de werkplanning voor de komende drie weken. Doordat we korte sprints maken kunnen projecten telkens worden bijgestuurd en raken we nooit off-track.

Snel schakelen is als pingpongen; onze klanten kunnen meteen verder en gedurende het traject kunnen nieuwe ideeën of inzichten direct worden geïmplementeerd. Daarnaast hebben wij keer op keer ervaren dat als wij snel terugkoppeling geven, het digitaliseringsproject blijft leven onder de stakeholders.

Houd digitalisering jou bezig en heb je een prangende IT-gerelateerde vraag? Neem contact met mij op. Ik ben je graag snel van dienst met mijn kennis en expertise.

Hoe Xeelas Van den Bosch helpt om hun vloot te digitaliseren

Hoe Xeelas Van den Bosch helpt om hun vloot te digitaliseren

Met meer dan 5000 bulk containers en 500 trailers transporteert het familiebedrijf, Van den Bosch, diverse vloeibare en droge bulkstoffen naar de juiste bestemming. In onze vorige blog begonnen wij te vertellen hoe Xeelas Van den Bosch helpt om hun vloot te verbinden. Vandaag vervolgen wij ons verhaal met de implementatiefase van dit digitaliseringstraject.

Digitaliseren met de REDI methode

Xeelas heeft de REDI methode ontwikkeld om het maximale te halen uit ieder digitaal transformatieproces. REDI staat voor REsearch, Development en Implementation. In de research fase ligt de focus op ROI en in de development fase op de ontwikkeling van passende hardware, een backend en front-end. Onze vorige blog ging over de Research en Development fasen in het digitaliseringsproces. De derde en meest uitdagende fase in het traject is de implementatie. Theorie en praktijk moeten hier samenkomen. En er moet goed worden opgelet dat de implementatiekosten binnen het beschikbare budget blijven. Onze engineers houden daarom bij de research en development al rekening met de implementatie door zich te verdiepen in de plaatsbaarheid van de kastjes. De ervaring leert dat wij hiermee de installatietijd verkorten van twee naar één uur en de ROI van een project een enorme boost geven. Ben je benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Je leest het hieronder.

Fase 3: De implementatiestrategie van Xeelas

De implementatiefase bestaat uit drie stappen. Wij bespreken ze, net als in onze vorige blog, met behulp van de businesscase van Van den Bosch.

Stap 1. Het testen van de inflexibele technologie

In de implementatiefase focussen onze engineers zich eerst op de inflexibele technologie. Daarmee bedoelen wij de embedded hardware componenten, met andere woorden: de kastjes die op de containers worden geplaatst. In tegenstelling tot software zijn die lastig aan te passen. Als een kastje eenmaal in het veld staat, willen wij niet dat deze teruggehaald dient te worden vanwege kinderziektes of omdat het ontwerp toch niet helemaal aansluit. Dat kost tijd en geld. Het kastje moet dus direct goed functioneren.
Wat wij doen is eerst klein testen en vervolgens groots uitrollen.
Bij Van den Bosch zijn onze engineers begonnen met het testen van de functionaliteiten van vijf trailers. Een van de belangrijke testonderdelen was de Review Montage. Samen met een groepje Van den Bosch installateurs hebben we bekeken hoe soepel onze kastjes in de machines worden geplaatst. Nadat de installateurs dit in het veld hadden getest, kwamen wij weer bij elkaar en bespraken wij hun ervaringen. Daaruit bleek dat de energievoorziening lastig verliep. Het geheel was toen nog aangesloten op een verlichtingscircuit. Onze kastjes kregen hierdoor alleen energie als de verlichting aanstond. Daarnaast waren de antenne connectors met de hand aangedraaid en die kwamen los tijdens het rijden.

Stap 2. Opschalen

Het betreft hier een tussenstap voordat we groots uitrollen; er wordt bekeken wat het in de praktijk doet wanneer de organisatie overschakelt. We schalen de test units op van tientallen naar enkele honderd, zonder het organisatieproces te verstoren. Dat doen wij in een geïsoleerde vertical, dus in containers die voor een bepaald product worden gebruikt. In deze vertical wordt op de nieuwe manier met onze kastjes gewerkt en wanneer nodig worden zaken doorontwikkeld.
Bij Van den Bosch hebben wij het nieuwe proces uitgetest in een afgezonderd bedrijfsdeel met 500 units.

Stap 3. De gehele vloot wordt verbonden

De kastjes staan in de machines en de nieuwe werkinstructies zijn helder. De datum kan worden geprikt waarop de organisatie overschakelt naar het nieuwe gedigitaliseerde systeem.

De vloot is officieel verbonden: de Van den Bosch gebruikers hebben 24/7 inzicht in de status van de kastjes in het veld en kunnen hierop anticiperen. De nieuwe manier van werken is getest, uitgewerkt en bij alle medewerkers bekend. Een spannend moment voor iedereen in de organisatie; iets waar wij met zijn allen naartoe hebben gewerkt.

Loop jij al een tijdje met de gedachten rond dat het verstandig is om de volgende stap te maken op digitaliseringsgebied en jouw vloot te verbinden? Vind jij het belangrijk om zo spoedig mogelijk een ROI op je investering te behalen en spreekt de manier waarop Xeelas werkt jou aan? Neem dan nu contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar jouw businesscase.