"Tijdsverspilling verleden tijd, pure winst!"

Dixi Sanitairy Services is niet alleen bekend om het faciliteren van mobiele toiletten maar voorzien ook in schoonmaakdiensten voor schaftketen. Het gaat om ongeveer 100 van deze keten in Amsterdam en Diemen. Problematisch was dat Dixi de locaties van de keten op maandag ontving via een Excel lijst, maar de mobiele keten de volgende dag mogelijk al naar een andere locatie waren getransporteerd. Hierdoor werd door de schoonmaakteams van Dixi onnodig tijd verspild.

Oplossing

Xeelas heeft alle schaftketen uitgerust met GPS-trackers. Deze trackers geven de locatie door via het KPN LoRa-netwerk en worden doorgestuurd naar de Xeelas backend.

Om de gegevens snel en veilig te ontsluiten is voor Dixi een custom portaal ingericht waar de meta-data van de keten vervolgens naar bruikbare informatie is getransformeerd. Alle locaties van de keten zijn overzichtelijk te zien en te volgen. Een ware turn-key oplossing zodat er geen kostbare tijd meer wordt verspild om schaftketen te lokaliseren.

"Enorme besparing in tijd en geld"

Ballast Nedam werkt aan grote bouwprojecten door heel Nederland. Op deze lang gestrekte bouwlocaties wordt gebruik gemaakt van mobiele energie voorzieningen in de vorm van aggregaten. Het is echter lastig te meten hoe vaak de aggregaten worden gebruikt en wanneer ze vervolgens onderhoud nodig hebben.

Zelfs al zou deze informatie bekend zijn dan is het nog een hele klus om de juiste machine te vinden op deze enorme projecten.

Oplossing

Xeelas configureerde een "monitoring en tracking node" zodat de draaiuren van het aggregaat gelogd en verstuurd kunnen worden. Omdat er gebruik gemaakt wordt van het LoRaWAN protocol en het landelijk dekkende LoRa netwerk van KPN is exact meetbaar wanneer een aggregaat onderhoud nodig heeft. Door het plaatsen van een GPS-tracker in de node kan de onderhoudsploeg van Ballast Nedam direct naar de juiste locatie. Elke keer als een aggregaat wordt verplaatst stuurt de node een update en wordt de nieuwe positie weergegeven in het portaal van Ballast Nedam.

"Hoogwaardig advies ten behoeve van ons milieu"

Fudura is marktleider in het meten en inzichtelijk maken van energiestromen. Om meerwaarde te creëren is Fudura continue op zoek naar middelen om nog beter en accurater advies te kunnen geven aan meer dan 20.000 zakelijke klanten.

Om toegang te krijgen tot informatie worden apparaten ingezet die metingen verrichten en data verzenden naar de Fudura software. Het probleem is dat deze apparatuur hoge investeringen vergt en maar relatief kort op batterijen werkt. Dit betekent dat een hoop kennis net buiten het bereik van Fudura blijft, en de huidige situatie niet toekomstbestendig is.

Oplossing

Door ons modulaire LoRa hardware platform uit te rusten met custom software die pulsgevers uitlezen werd veel data meetbaar en toegankelijk en dit levert veel bruikbare informatie op. Omdat het LoRawan protocol zeer energie efficiënt werkt kan een standby tijd worden gehaald van wel 10 jaar op 2 batterijen.

Tevens is het platform CE en Lora Alliance goedgekeurd dus nieuwe toepassingen zijn direct toepasbaar zonder dure goedkeuringstrajecten. Met deze oplossing kan Fudura haar klanten nog beter adviseren om bewust om te gaan met energie.

"Partner om gezondheidsrisico's te vermijden"

Aqua Assistance voorkomt het ontstaan van Legionella besmetting door het meten van temperaturen op waterleidingen en spoelacties uit te voeren wanneer de temperatuur te veel stijgt. Deze oplossing wordt toegepast in veel grote gebouwen waaronder bijvoorbeeld een van de grootste Ziekenhuizen van Nederland.

Grote uitdaging is dat in deze gebouwen veel meters nodig zijn en er tot voor kort geen energie vriendelijke oplossing voorhanden was. Hierdoor zijn alleen meters geplaatst bij vaste voedingen en de batterijen zijn vaak aan vervanging toe.

Oplossing

Aqua Assistance ontwikkelde eigen specifieke LoRa nodes en zocht expertise en een partner om het privé netwerk te faciliteren. Tevens is er de behoefte om gateways en een besturende backend voor de nodes te implementeren. Xeelas levert en configureert de gevraagde gateways en verbindt deze met een eigen LoRa netwerk server.

Ook werd de software ontwikkeld om waardes van de temperatuur sensoren te lezen en weer te geven. Deze software moest ook de spoelblokken aansturen op het juiste moment. Recent heeft Aqua Assistance gevraagd om een custom frontend te creëren, zodat klanten kunnen aantonen dat ze voldoen aan de Legionella wetgeving.

(BIJNA) ALLES IS MOGELIJK MET LORA

Alle noodzakelijke componenten om een industrieel LoRa netwerk te creëren zijn in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld. Op deze manier kan een universeel platform worden geboden om uw custom oplossing te ontwerpen zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit en garantie.