Blog

Doe mee aan de challenge. Maak kans op een gratis proefconcept

Dick Klaassen

feb 25, 2020 | blog

Als engineer is er niets mooiers dan zien hoe techniek wordt gebruikt. Helemaal als je de techniek zelf hebt gemaakt. Onze engineers bijten zich graag vast in uitdagende use cases en maken regelmatig proefconcepten om te laten zien hoe nieuwe techniek werkt. Daarom geven wij een gratis proefconcept weg. Je leest hier later meer over. Eerst het verhaal van onze laatste succesvolle proefconcept. Hiermee neem jij direct een kijkje in ons engineers lab.

In ons engineers lab

Vorige week kwam de vraag binnen of het mogelijk is met behulp van sensoren accurate gewichtsmetingen te doen van een zeer specifiek product. Toen ik tijdens het telefonische gesprek met het bedrijf hun product, de specifieke behoeften en waar ze tegen aanlopen aan het bespreken was, zag ik vanuit mijn ooghoeken één van mijn engineers zijn duim opsteken. Wat bleek; terwijl ik met het bedrijf aan het praten was, hadden mijn engineers al drie manieren bedacht om het probleem op te lossen. Na afloop van het telefonische gesprek gaf mijn team een korte presentatie van wat zij hadden bedacht. Zeer vooruitstrevend! Er was namelijk nog niks rond met het bedrijf. Mijn response was dan ook: “Guys, uitstekend! Maar graag nog even pas op de plaats”.

Een dag later zie ik dat mijn team, in hun enthousiasme, de sensoren heeft besteld en is begonnen met een deskopstelling (en mijn ‘pas op de plaats’ instructies compleet heeft genegeerd). Weer een dag later worden de sensoren voor gewichtsbepaling bevestigd aan een kruk. Nu is de deskopstelling klaar om getest te worden. Aan onze stagiair de eer om op de kruk te gaan zitten zodat wij zijn gewicht kunnen bepalen. Dat bleek lastig, want hij bleef niet stil genoeg zitten en voor dit type gewichtsmeting was een stilstaand gewicht nodig. Een paar barbells op de kruk leggen dan. Gelukt! De sensoren konden het exacte gewicht meten en het systeem communiceerde perfect.

Die dag heb ik niet alleen het mooie stukje techniek, maar ook het enthousiasme van mijn team teruggekoppeld aan het bedrijf. Je raadt het al, we kregen de kans om ons proefconcept op hun kantoor te pitchen en we kregen daarna de opdracht. Om dat te vieren, geven wij een gratis proefconcept weg.

Waarom een proefconcept?

Een proefconcept is een eerste stap, een instrument, om nieuwe techniek binnen jouw bedrijf te testen. Het heeft drie voordelen voor jou als industrieel bedrijf. Het is goedkoop, snel en je ziet direct resultaat. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. IoT biedt veel mogelijkheden, maar die moet je wel zien. Misschien is nog niet iedereen binnen jouw organisatie bekend met de potentie van techniek. Met een proefconcept heb jij een tastbaar, goedkoop en snel instrument om hen te overtuigen en kun jij draagvlak creëren voor nieuwe techniek.

Grijp deze kans

Heb jij een interessante use case die om een oplossing vraagt? Omschrijf kort en bondig de use case en mail deze voor 31 maart 2020 naar: info@xeelas.nl. Wie weet komt ons team van engineers binnenkort gratis het proefconcept bij jou op kantoor presenteren. Heb je vragen over deze challenge? Stuur dan even een berichtje of bel +31 26 8487 043.