Blog

Geen mythe: de transformatie in de bouw en infra sector

Dick Klaassen

aug 7, 2019 | blog

Wil jouw bedrijf succesvol zijn in het nieuwe digitale tijdperk? Dan moet je transformeren. Xeelas betekent transformatie. Vandaag vertellen wij het verhaal achter deze naam. Daarvoor reizen wij af naar Noord-Amerika van voor Columbus.

De naam, Xeelas, is gebaseerd op een verhaal uit de mythologie van de Lummi stam. Zij leven al eeuwenlang in het noordwesten van Amerika. Xe’ls of Xelas is hun transformatie figuur. Volgens de overlevering was er een tijdperk waarin de wereld anders was: gevaarlijk en moeilijk bewoonbaar door het woeste landschap en gevaarlijke monsters. De wezens van die wereld hadden daarom zowel menselijke als beestachtige kenmerken om te kunnen overleven.

Xe’ls was bezorgd om het welzijn van de wezens. Hij wilde orde aanbrengen in de chaos. En daarom transformeerde hij het onherbergzame landschap en de gevaarlijke monsters in vormen die wij vandaag nog steeds kennen: bossen, dieren, meren, rivieren, zeeën en bergen. Hij creëerde een natuurrijke omgeving waarin de wezens in harmonie met hun omgeving konden samenleven- zo konden zij verder evolueren als mens.

Xeelas staat voor transformatie

Momenteel leven wij als mensheid in een moderne wereld die hard en vijandig kan zijn, wanneer men niet over de juiste resources beschikt. Daarom maakt Xeelas de wereld gemakkelijker voor mensen door techniek toe te passen. Wij helpen organisaties om hun omgeving dusdanig te transformeren dat deze werkbaar wordt. Dat digitalisering een kracht wordt. Dat techniek bruikbaar wordt. Dat de organisatie zich continu kan aanpassen aan de veranderende wereld én in vergelijking met voorheen, met 20% van de effort, 80% meer kan bereiken.

Voor bouw en infra en op humanitair gebied

Xeelas zet zich in voor een mooie wereld met behulp van techniek; niet alleen voor bouwgerelateerde bedrijven, maar ook op humanitair gebied. Zo hebben wij, samen met de Duitse NGO ASB, onderzocht hoe wij met behulp van IoT toepassingen de leefomstandigheden van mensen in vluchtelingenkampen in Griekenland kunnen verbeteren. Op zo’n wijze dat er tegelijkertijd operationele kosten worden bespaard.

Dit kan bijvoorbeeld wanneer koelkasten waarin medicijnen worden bewaard altijd op de juiste temperatuur draaien- ook bij een storing in het elektriciteitsnetwerk. Als dit niet zo is, gaat automatisch een alarm af. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat de veiligheid wordt gewaarborgd. Momenteel bekijken wij hoe een slim toegangscontrolesysteem kan worden geïmplementeerd in de vluchtelingenkampen die wij hebben bezocht.

Wij zijn Xeelas. Wij geloven in techniek met een maatschappelijke waarde. In het aangezicht van een golf van nieuwe technologie die onze wereld overspoelt, helpen wij mensen om zo prettig mogelijk te leven en te werken in het nieuwe digitale tijdperk. Neem contact op voor meer informatie.

Wil jij meer over onze visie lezen? In onze allereerste blog lees je over onze boodschap aan bedrijven: Word geen handzager in het digitale tijdperk.

Vind jij het interessant om te bespreken wat wij concreet voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek.