Ons verhaal

Het is begonnen bij Dick Klaassen. “Ik werkte elf jaar bij de technische dienst van de luchtmacht. In die periode heb ik met een groot aantal verschillende industriële machines gewerkt, denk aan: aggregaten, koelcontainers, compressoren en pompen. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met hoe je een vloot verbindt. Mijn passie voor mijn vakgebied bracht mij ertoe Xeelas op te richten. 

In de afgelopen jaren heb ik diverse engineers om mij heen verzameld die net als ik thuis zijn in nieuwe techniek én een voorliefde hebben voor het werken met industriële machines. Samen helpen we vooruitstrevende bedrijven om nieuwe en vervolgstappen te maken op digitaliseringsgebied.” 

Het DNA van Xeelas

Wij werken dagelijks met de nieuwste techniek. Dat beinvloedt de manier waarop wij naar de wereld en de industriële sector kijken. Je kunt onze visie zien als de dubbele helix van Xeelas, waar we uit zijn opgebouwd. Die bouwstenen verklappen wie wij zijn. Waar wij voor staan. En wat je van ons kunt verwachten. Onze vijf bouwstenen zijn:

Continu innoveren

Continu innoveren met een flinke dosis lef. Niet stoppen met het ontwikkelen en het testen van nieuwe oplossingen.  

Flexibele organisatie structuur

Het behouden van onze flexibele organisatie structuur. Zo kunnen we blijven meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en met de behoeften van onze partners.  

Kwalitatief hoogwaardige IoT-producten

Kwalitatief hoogwaardige IoT-producten ontwikkelen die doen wat ze moeten doen in de veeleisende wereld van onze partners. 

Business cases mogelijk maken

Praktische applicaties ontwikkelen die steeds meer business cases mogelijk maken voor onze partners. De sleutel van ondernemen is namelijk de ander. 

Schaalbaarheid creëren

Met nieuwe technologie schaalbaarheid creëren. Partners moeten met minder kosten meer productie kunnen draaien. 

Michaël Devid

CTO

Christiaan Joosen

Back-end developer

Mark Floor

CFO

Gauri Tawde

Embedded engineer

Dick Klaassen

Founder & CEO

Maarten van Dootingh

Firmware developer

Anton de Bode

Front-end & Machine learning

Felix Heins

Project manager

Jan Roorda

Project manager

Bredenoord

Bredenoord

Begin 2018 kwam Bredenoord bij ons met de vraag: Wij willen nog een stap voorwaarts maken in de digitale wereld. Hoe verbinden we onze vloot?

Van den Bosch

Van den Bosch

Van den Bosch is op een missie om meer kwaliteit en efficiëntie te brengen in de logistieke wereld door een datagedreven supply chain te creëren. Hun uitdaging was: hoe krijgen we economisch verantwoord inzicht in al onze containers en trailers in het veld?

Ballast Nedam Materieel

Ballast Nedam Materieel

Ballast Nedam Materieel klopte bij Xeelas aan: Hoe kunnen we zien hoe en wanneer onze aggregaten door onze interne klanten worden gebruikt?