Blog

Life at Xeelas: de kracht van snel schakelen

Dick Klaassen

jun 28, 2020 | blog

Meestal zie je alleen de buitenkant van een bedrijf, maar wat er binnen de bedrijfsmuren afspeelt blijft vaak geheim. Met de maandelijkse blogreeks: ‘Life at Xeelas’ zet ik onze deuren voor jou open. Ik neem je mee in de wereld van Xeelas en geef je inzage in hoe wij werken en hoe wij onze klanten met nieuwe technologie van dienst zijn.

Een maand geleden had ik een afspraak staan bij een bedrijf dat perscontainers verhuurt. In een perscontainer wordt het afval samengeperst zodat er zoveel mogelijk afval in kan worden opgeborgen. Vanwege de coronacrisis ging onze afspraak helaas niet door. Twee weken geleden stelde ik voor om te videobellen in plaats van elkaar op locatie te ontmoeten. Ik vind het namelijk belangrijk dat ook dit bedrijf – ondanks de crisis – bezig blijft met digitalisering. Ze plukken daar later zeker de vruchten van.

In een gesprek van een half uur bespraken we waar zij mee bezig zijn, waar ze naar opzoek zijn en hoe ze dat zien. Zij vertelden dat zij graag op afstand inzage willen krijgen in waar hun perscontainers staan, hoe vaak de containers hebben gedraaid en wanneer er iets niet lekker loopt in de pers of in de motor. Het was enorm prettig dat ik tijdens zo’n eerste gesprek inhoudelijk direct kon ingaan op de mogelijke oplossingen. Xeelas is namelijk een kleine en platte organisatie, hierdoor weet ik precies wat mijn team aan parate kennis heeft en welke problemen we kunnen oplossen. Nadat ik had verteld wat wij voor hen kunnen betekenen en hoe wij hun IT-vraag kunnen oplossen, kwam het verzoek een offerte en projectvoorstel te mailen.

Na afloop van het gesprek trommelde ik mijn teamleden (je leest meer over mijn team in de volgende blog) op om de casus van het perscontainerbedrijf te bespreken. Ik kreeg input van de hardware, firmware en portal specialist. Vanuit een eerste gezamenlijke schets heb ik het projectplan opgezet. Hierin zijn we niet alleen ingegaan op de huidige behoefte (fase 1.) van het bedrijf, we hebben ook de toekomstige fasen in beeld gebracht middels een digital roadmap. Gisteren, precies een week nadat ik het perscontainerbedrijf aan de lijn had, stuurde ik hen het projectvoorstel en de offerte voor de eerste fase toe. Momenteel ben ik in afwachting van hun reactie. Ik hoop natuurlijk dat wij snel aan de slag mogen voor dit bedrijf.

Snel schakelen is als pingpongen

Bij Xeelas geloven wij in de kracht van snel schakelen. Daarom komen wij snel van IT-vraag tot projectvoorstel tot het opleveren van het project. Wij werken volgens de scrum methode waarbij project stukjes in een tijdsbestek van drie weken worden opgeleverd. Iedere dag hebben we een daily standup waarbij we de ontwikkelingen (sprints) bespreken. Elke drie weken bespreken we de voortgang op projectniveau en maken we de werkplanning voor de komende drie weken. Doordat we korte sprints maken kunnen projecten telkens worden bijgestuurd en raken we nooit off-track.

Snel schakelen is als pingpongen; onze klanten kunnen meteen verder en gedurende het traject kunnen nieuwe ideeën of inzichten direct worden geïmplementeerd. Daarnaast hebben wij keer op keer ervaren dat als wij snel terugkoppeling geven, het digitaliseringsproject blijft leven onder de stakeholders.

Houd digitalisering jou bezig en heb je een prangende IT-gerelateerde vraag? Neem contact met mij op. Ik ben je graag snel van dienst met mijn kennis en expertise.